Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо ми далі будемо діяти так - стояти і не реагувати, тоді здамо всю країну ворогу, - Гриценко

Путін не зупиниться у своїх намірах загарбати Україну. Він публічно заявив про «так звану владу» і «так звані вибори», а це означає, що він їх не визнаватиме. Від закликів не піддаватися на провокації, щоб не викликати агресію Росії нічого не зміниться, адже Путін сам створює ці провокації. Про це сьогодні, 3 квітня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі заявив народний депутат, екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко.

«Росія наполягає на своєму - на підписаній 21 лютого угоді про те, що Конституція міняється, а Янукович ще рік сидітиме в офісі. Плани Путіна - це плани Путіна. Наше завдання зробити так, щоб вони залишилися на папері, або у його хворій голові. Наше завдання - не дозволити його просуванню в Україну», - сказав Гриценко.

За його словами, українська армія може стримати російську агресію. 

«Путін нічого не почне, якщо ми будемо посилати йому переконливо месіджі, що коли він зачепить Україну, то йому мало не буде. Чи посилаємо ми такі месіджі? Ні. Якщо ми демонструватимемо рішучість наших намірів, то тоді Путін не піде», - сказав Гриценко.

Водночас він наголосив, що Національна Гвардія створюється за звичним принципом – щоб захищати владу від протестів. Гриценко назвав принципово хибним рішенням підпорядкування Гвардії міністру МВС: «Я говорив про те, що керівництво гвардією повинен прийняти армійський офіцер».

«Якщо ми далі будемо діяти так - стояти і не реагувати, тоді ми здамо всю країну ворогу. Путін нічого не чекає. Він сам створює провокації. Вони вже пробували виходити на материкову частину. В Миколаївській області висаджувався російський десант, але їх одразу не викинули за межі. Чому? Бо не було наказу», - сказав Анатолій Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ