Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо ми втратимо провідні галузі промисловості, Україну чекає дефолт – Петро Писарчук

2009 рік буде надзвичайно складним з точки зору виконання бюджетів – і державного, і місцевих. А це означає, що вперше за багато років в Україні можуть з’явитись проблеми із виплатою заробітних плат, пенсій. Таку думку висловив народний депутат України, член парламентського комітету з питань бюджету Петро Писарчук, -- повідомляє прес-служба народного депутата.
«Дай Боже, щоб у січні дохідну частину держбюджету було б виконано на 50% від рівня минулого року. Уже сьогодні, і це озвучив міністр фінансів на зустрічі із Президентом, є дефіцит Пенсійного Фонду - біля шести мільярдів гривень, - говорить Петро Писарчук. - Деякі регіони буквально трясе. Не виконуються захищені статті бюджету. І, ясна річ, це потягне і невиплату пенсій».
Що ж стосується міського бюджету Львова, прийнятого цього тижня, то цей документ, на думку Петра Писарчука, свідчить про те, що міська влада абсолютно не орієнтується в ситуації, в якій опинилась Україна. «Фантастами можу назвати тих, хто розробляв бюджет Львова, і тих, хто його підтримує, лобіює та просуває. Сьогодні багато говориться про витрати на Євро-2012, про позики в іноземних банків, а треба зосередитись на комунальній сфері. Керівництво міста хоче унезалежнити місто від газу, переобладнуючи котельні на альтернативні види палива: вугілля, мазут, тирсу. Це чудова ідея, але як міські чиновники можуть говорити про це, закладаючи у бюджет близько 5 мільйонів гривень. Це повний абсурд, бо цих грошей не вистачить навіть щоб одну котельню переобладнати і перевести, скажімо, на вугілля. Тому тут і коментувати немає що».
Основним же предметом спорів, переконаний народний депутат, є фінансування з міського бюджету будівництва стадіону до Євро-1012. «Стадіону вже не буде. І ще не відомо, чи фінал Євро-2012 буде в Україні. А вони й далі хочуть взяти з кишень львів’ян 610 мільйонів гривень. Така сума є астрономічною – це третина загального фонду бюджету Львова на 2009 рік! І коли там у мерії розказують, що вони хочуть взяти з держбюджету п’ятсот мільйонів субвенцій, то це чиїсь ілюзії. Думаю, мер міста повинен володіти інформацією про те, що сьогодні не стадіон у Львові буде головною біллю цього уряду чи наступного. Сьогодні треба турбуватись про виплату зарплат, пенсій, розрахунки за газ, інвестиції в будівельну, металургійну, хімічну галузь. Ці галузі потрібно підтримати. Бо якщо ми їх не підтримаємо, Україну чекає дефолт, банкрутство. Отакі сумні нотки».


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ