Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо уряд денонсує “газову” угоду, Верховна Рада переголосує його відставку – Андрій Шкіль

За підрахунками БЮТ від “газової угоди” лише “Укртрансгаз” зазнає прямих збитків на суму 5 млрд грн. Таку цифру назвав сьогодні під час прес-конференції у Львові народний депутат України Андрій Шкіль. Ці збитки, за його словами, утворяться внаслідок підвищення ціни на технічний газ.
“Свого часу, коли ми ще намагалися відстоювати незалежність України, було домовлено, що Росія постачатиме технічний газ безкоштовно. Сьогодні ж ми рахуємо збитки, які неможливо подолати. 5 млрд грн – це ціна “Криворіжсталі”. Єдиний шлях подолати ці збитки – денонсувати угоду”, – додав Андрій Шкіль.
Він також повідомив, що існує чимало способів денонсувати угоду, найшвидший та найпростіший з них – звернутися до суду. “У нас є господарське законодавство. Тож потрібно звернутися до Печерського районного суду Києва, який керуючись законодавством за кілька днів скасує угоду. Ще 10 днів на оскарження рішення суду і угоду денонсовано”, – сказав Андрій Шкіль.
Інший способ полягає в денонсації угоди самим урядом України, після чого, за словами Андрія Шкіля, Верховна Рада переголосує відставку Кабінету Міністрів України і проголосує лише за відставку міністра юстиції Сергія Головатого, міністра палива та енергетики Івана Плачкова та голови НАКу Олексія Івченка. “Угоду денонсовано, уряд працює, Генеральна прокуратура займається справами трьох осіб, безпосередньо причетних до зради національних інтересів України”, – зрезюмував Андрій Шкіль.
Він також розповів, що керівники великих промислових підприємств України надіслали офіційне звернення до Президента з вимогою денонсувати «газову» угоду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ