Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яку коляску вибрати для близнюків?

Коляски для близнюків та двійнят допомагають одному дорослому наглядати одночасно за двома дітьми. Особливості конструкції такого транспорту полягають у наявності двох місць, які можуть бути розташовані в різному порядку - поруч, паровозиком, одне над іншим.

Щоб обрати зручну модель, необхідно порівняти переваги та недоліки кожної з них.

Види колясок для близнюків

Найбільш популярними моделями вважаються такі коляски для близнюків:

  • пліч-о-пліч;
  • паровозик;
  • трансформер.

Конструкція пліч-о-пліч схожа на дві з'єднані між собою коляски. Малюки знаходяться поруч один із одним, дивляться в один бік. Діти не заважатимуть одне одному, оскільки кожен має окреме місце, яке не перешкоджає огляду місцевості іншій людині. Один із близнюків може спати, а інший - оглядати навколишній світ. Мамі також добре видно дорогу, оскільки конструкція низька.

Це стійка та надійна конструкція, з якою приємно гуляти, однак через нестандартний розмір можуть виникнути проблеми з пересуванням. Перед купівлею необхідно виміряти ширину двері в квартиру, ліфт, під'їзд та інші місця, якими ви часто користуєтесь. Труднощі можуть виникнути в громадському транспорті, лікарнях магазинах, які не розраховані на нестандартні моделі.

Коляски паровозик та трансформер

У паровозику сидіння знаходяться одне за одним. Таким чином один із близнюків опиняється вище, інший - нижче. Це дозволяє повернутися до стандартної ширини транспорту, керувати коляскою однією рукою. Малюки можуть сидіти обличчя одне до одного або дивитися на вулицю - батьки обирають на свій смак. Незважаючи на те, що конструкція досить вузька, маневрувати з нею нелегко через велику вагу. Однако до такої моделі можна пристосуватися. Важливо, щоб обом малюкам вистачало місця на своїх сидіннях та було зручно сидіти.

Трансформер - багатофункціональна конструкція, яка підходить як для новонароджених, так і для старших дітей. Вона дозволяє використовувати кілька блоків та міняти їх відповідно до потребу. Перші 6 місяців використовують люльки для новонароджених, а згодом, коли діти починають сидіти самостійно, переходять на сидіння для прогулянок. Вони можуть розміститися обличчям один до одного або дивитися в одну сторону.

Важливо, щоб сама конструкція була достатньо надійною та міцної, щоб витримати тривалі прогулянки з двома дітьми. Оскільки йдеться про досить велику вагу, то важливу роль грає не лише матеріал шасі, а й колеса. Вони мають бути достатньо м’якими, щоб малюки почувалися спокійно та зручні, коли коляска рухається вулицею. Оптимальним варіантом будуть гумові колеса, яким не страшні жодні перешкоди. Вони не бояться вологи, грязі, каміння, піску та можуть рівно їхати будь-якою стежкою. Гуму важко пошкодити навіть гострими предметами, які можуть трапитися на вулиці.

Гумові колеса можна використовувати в будь-яку пору року, що особливо важливо для коляски-трансформера. Цей матеріал витримую і спеку, і мороз, тому взимку і влітку однаково комфортно користуватися транспортом із гумовими колесами. Не бажано використовувати пластикові колеса, оскільки вони швидко стираються. У деяких моделях використовуються колеса з повітряними камерами, які забезпечують амортизацію. У зручній колясці діти добре та зможуть пізнавати світ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ