Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Потрібно бюджетний заклад охорони здоров’я перепрофілювати у комунальне некомерційне підприємство, - Зуб

"Цілком ймовірно, що процеси перетворення, які наразі відбуваються зі стоматологіями, торкнуться і закладів охорони здоров’я", – повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, під час конференції 23 лютого.

«Для того, щоб реформувати діючу систему, потрібно змінити існуючу  форму господарювання. Для цього потрібно бюджетний заклад охорони здоров’я перепрофілювати у комунальне некомерційне підприємство.  Він матиме свій статут та свої правила формування фонду заробітної плати», – додав Володимир Зуб.

Нагадаємо, що 9 лютого депутати Львівської міської ради проголосували за припинення діяльності комунальних стоматологічних поліклінік Львова шляхом перетворення їх у комунальні некомерційні підприємства.

Йдеться про те, що за послуги стоматолога тепер пацієти платитимуть централізовано в каси поліклінік.

Таке перетворення, як йдеться в ухвалі, зробили з метою забезпечення надання якісної, своєчасної та доступної стоматологічної допомоги, раціонального використання бюджетних коштів.

В залі були присутні стоматологи, і після голосування вони пішли з вигуками "ганьба". За їхніми словами, таке перетворення знищить комунальні стоматполіклініки. "Ви злочинці", - сказали лікарі депутатам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ