Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яким буде новий притулок для тварин у Львові?

За два роки Львів має отримати новий муніципальний Центр опіки над тваринами. Голова постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради Володимир Лучишин у коментарі Гал-інфо розповів, який буде цей притулок.

За словами Володимира Лучишина, історія з цим притулком починається ще з 2012 року.

“Перед Євро-2012 влада Януковича вирішила, що потрібно забрати безпритульних тварин з вулиці, бо приїде багато туристів.  З цього приводу було розроблено стандартний концепт притулку для тварин, і на місцях його мали втілювати в життя.  У Львові було виділено велику територію в Рясному, проєкт вже був готовий, але, на щастя,  це все не втілилося в життя. Насправді це був жахливий проєкт. Він більше нагадував величезний карцер для собак, ніж притулок.  Тварини з вулиць мали бути забрані і кинуті в клітку. Їх там мало бути кілька сотень. Зрозуміло, що з такою кількість тварин ні про який вигул, комфорт перебування не йдеться. Це було б наче тюрма для тварин. Крім цього, якщо раптом  у місті було б більше тварин, ніж передбачено кліток, то нормальних, здорових тварин просто б евтанували”, - розповідає Володимир Лучишин.

Нещодавно була подана петиція про негайну побудову притулку, але з умовою, що потрібно внести зміни у концепцію і прибрати евтаназію. Минулого тижня вже підписали дорожню карту, яка передбачає що за належного фінансування, за 2 роки у Львові буде новий центр опіки над тваринами.  

“У новому концепті центр мав  би заробляти сам на себе. Території там дозволяють це зробити. Загалом, це щось би мало бути схоже на модель ЛКП “Лев”, мені здається, вони дуже непогано працюють. Тут будуть вольєри для тварин. Тварина, потрапляючи з вулиці, отримуватиме щеплення, глистування,  за потреби лікування, а пізніше її  виставлятимуть на адопцію. Якщо поглянути на ЛКП “Лев”, воно показує прекрасні  результати з адопцій - до 80% тваринок забирають у родини. У новому притулку створять також муніципальну ветеринарну клініку,  майданчик для виставок, який би могли здавати в оренду і заробляти на цьому гроші, можливо кінологічна якась школа для того, щоб мешканці могли на вишкіл водити собак, і зооготель, щоб їдучи у відпустку, люди могли залишати там тварин. Насправді ця індустрія роботи з тваринками має багато різних позиції, які можна використовувати у цьому підприємстві, щоб воно було самоокупним і  могло виконувати свої функції”, - зазначив Володимир Лучишин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ