Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі UNBROKEN вперше виготовлять ортез для собаки

Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
1/2
Збиту собаку з травмованою лапою, яку лікують у ЛКП «Лев», готують до встановлення ортезу. За виготовлення спеціального пристрою взялись фахівці центру протезування та ортезування UNBROKEN. Вони вперше зроблять ортез для тварини. Про це повідомляє ЛМР.

За словами директорки ЛКП «Лев» Юліани Саврук, до них привезли збиту собаку з травмованою передньою правою лапою. Перед ветеринарами стояло питання ампутовувати частину лапи чи залишити.

«Я подумала, що можна було б встановити для собаки або протез, або ортез, бо вона ходить на трьох лапах тільки. Я написала в UNBROKEN, де є центр протезування та ортезування. Ми прийшли туди зі собакою Сарою, показали всі рентгени, все, що є – віддали, і вони вирішили спробувати допомогти собаці.

Ми вже ходили на заміри, щоб вони нам той ортез зробили і він підійшов на лапу, а вже через тиждень будемо йти міряти», – розповіла Юліана Саврук.  

У центрі протезування та ортезування UNBROKEN виготовили понад 380 протезів верхніх та нижніх кінцівок для людей. Але вперше тут готують до встановлення ортезу собаку.

Як розповів керівник центру протезування та ортезування UNBROKEN Владислав Сіховський, у тваринки є затягнута травма внаслідок перелому, що спричиняє обмеження в русі. А ортез, який мають намір встановити, буде компенсувати висоту і допоможе рухатись собачці.

«Наразі зняли мірку, наступним етапом буде виготовлення цього ортезу, і тоді вже саме ортезування. Будемо бачити, як собака його сприйме, чи не буде згризати “нову лапу”. Наразі таке ортезування для тваринки будемо робити вперше», – розповів Владислав Сіховський, керівник центру протезування та ортезування UNBROKEN.

 «Нова керівниця ЛКП «Лев» Юліана Саврук, щоб врятувати собаку, вирішила спробувати останній нестандартний шанс і завезла Сару в Центр протезування UNBROKEN. Там собачці зняли заміри, і тепер вона чекає на ортез, який допоможе лапці функціонувати. Результат побачимо вже за тиждень. Проте цієї історії могло не бути, якби люди робили лише те, що прописано у їх посадових інструкціях», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. 

В ЛКП «Лев» є ще один собака без лапи, тож працівники кажуть, якби у Львові хтось займався протезуванням тварин, це допомогло б покращити ситуацію  з травмованими улюбленцями.

Довідка

Ортез – зовнішній пристрій, призначений для зміни структурних та функціональних характеристик нервово-м'язової та скелетної системи: розвантаження, фіксації, активізації та корекції функцій пошкодженого суглоба або кінцівки. Застосовується при нестабільності зв'язкового апарату суглобів, різних травмах, проблемами зі суглобами тощо.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ