Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Який чохол для смартфона кращий: матеріали та особливості

Головна функція чохла для телефону — його захист від механічних пошкоджень, забруднень та потрапляння пилу у щілини. Звісно, естетично він також має подобатись власнику, але на першому місці повинні бути призначення і якість. Від останньої залежать як тактильні відчуття, так і термін експлуатації аксесуара. І в першу чергу на якість вказує те, з чого зроблена річ.

Матеріали виготовлення

На ринку представлені чохли для смартфонів  у шести найпопулярніших варіантах:

  • Силікон — еластично, легко, недорого. Прекрасно відштовхує вологу, не допускає подряпин корпусу, чудово амортизує удари, в тому числі при падінні. Єдиний суттєвий недолік — доволі швидко зношується і втрачає презентабельний вигляд.

  • Пластик — також легкий і надійно захищає від механічних пошкоджень та вологи. Проте не захищає при падіннях, бо пластик не має амортизуючих властивостей. Матеріал міцний, але все залежить від вартості — дешеві сплави недостатньо щільні, тому крихкі і швидко втрачають привабливість.

  • Текстиль — легко, компактно, дуже оригінально. Зазвичай це дизайнерські рішення та ексклюзив. Захищає від подряпин, але це, мабуть, все. Захист від ударів та вологи відсутній, до того ж сам чохол швидко забруднюється.

  • Штучна шкіра — стильно, стримано, ідеальний варіант для бізнес-класу і просто дуже приємно для рук. Прекрасно доповнює будь-який образ як доречний аксесуар. Має дещо амортизуючі властивості, але тільки при падіннях з малої висоти. Зносостійкість висока. Вартість — більш ніж доступна, особливо у порівнянні із натуральною шкірою. Проте такі моделі дещо габаритніші за всі інші, це теж треба враховувати.

  • Метал — найдовговічніший варіант, тому і ціна відповідна. Максимальний рівень безпеки.

  • Комбіновані моделі — поєднання кількох будь-яких згаданих матеріалів. Найкращі варіанти ті, які містять у собі переваги також зазначені вище, а не моделі, які скомбіновано виключно як дизайнерське рішення.

Обов’язково звертайте увагу не лише на матеріали, а й на якість виготовлення. Найкраще її помітно на швах. Окрім цього впевніться, що чохол має фіксацію для смартфона. Тобто, телефон не випаде як би ви його не тримали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ