Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович готується до головування в ОБСЄ

Президент України Віктор Янукович зустрівся з Діючим головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Міністром закордонних справ Литовської республіки Аудронюсом Ажубалісом. Про це повідомила прес-служба глави Української Держави.

Під час бесіди обговорювалися перспективи двосторонньої співпраці України та Литви та питання, пов’язані з головуванням Литви в ОБСЄ. Зокрема, Віктор Янукович висловив думку, що позиція Литви щодо збереження спадкоємності головування в ОБСЄ є дуже правильною.

«У 2013 році Україна головуватиме в ОБСЄ, і ми обов’язково дотримуватимемося цього принципу», – наголосив Президент України.  «Поглиблення співпраці, пов’язаної з головуванням Литви в ОБСЄ з всього комплексу питань порядку денного, є для нас  пріоритетним», – додав Президент.

Віктор Янукович наголосив, що візьме під особистий контроль підготовку України до головування в ОБСЄ. Глава держави зазначив, що найближчим часом підпише відповідні документи.

«Ми готуватимемося до 2013 року, і для нас досвід Литви у цьому матиме особливу цінність», – підкреслив Президент.  

«Ми переконані, що всі країни-учасниці ОБСЄ мають перебувати в безпеці, незалежно від належності до тих чи інших військово-політичних союзів", - зазначив Глава держави. Це важливо, зокрема, для України як позаблокової держави, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї.

Говорячи про неврегульовані конфлікти, що існують у зоні відповідальності ОБСЄ, Президент України підкреслив, що вони мають вирішуватися виключно мирним шляхом. "Ми вважаємо, що ці конфлікти потрібно вирішувати виключно мирним шляхом на основі принципів і норм міжнародного права", - наголосив Віктор Янукович.

«Україна виступає за якнайшвидше відновлення повноцінного переговорного процесу щодо Придністровського конфлікту. Ми підтримаємо всі зусилля наших партнерів», - зазначив Віктор Янукович.

Глава держави підкреслив, що Україна позитивно оцінює пріоритети литовського головування ОБСЄ з врегулювання цього конфлікту і всіляко сприятиме їх реалізації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ