Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович хоче створити силовий апарат для політичних переслідувань і репресій, – БЮТ

Депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко, голова парламентського комітету з питань правової політики Сергій Міщенко прогнозує, що у разі створення антикорупційного бюро президент Віктор Янукович буде використовувати його для політичних переслідувань і репресій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.

"Швидше за все, Янукович хоче створити ще один силовий апарат зовсім не за призначенням, а для політичних переслідувань і репресій", - сказав Міщенко.

Депутат зазначив, що після того, як за участі фракції ПР парламент відстрочив набуття чинності пакету антикорупційних законів до 1 січня 2011 року, заяви Януковича про необхідність боротьби з корупцією виглядають імітацією реальних заходів у цьому напрямку.

Він також висловив сумнів у необхідності створення антикорупційного бюро в таких умовах. "Навіщо ще один державний орган, навіщо витрачати на це кошти в той час, коли на законодавчому рівні блокуються такі важливі закони", - дивується Міщенко.

Він вважає, що при прийнятті необхідного законодавства діюча правоохоронна система зуміє забезпечити ефективну боротьбу з корупцією.

Депутат закликав Януковича продемонструвати боротьбу з корупцією на власному прикладі і повернути до державної власності державну резиденцію "Межигір'я" (село Нові Петрівці, Вишгородський район, Київська область).

Нагадаємо, що Янукович вважає, що боротьба з корупцією має стати першочерговим завданням правоохоронних органів.

26 лютого Янукович створив Національний антикорупційний комітет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ