Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Янукович сьогодні відвідає Давос

Глава Адміністрації Президента України (АП) Сергій Льовочкін повідомив, що сьогодні 27 відбудеться дводенний робочий візит Президента України Віктора Януковича в Швейцарії з метою участі у заходах Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час роботи нинішнього засідання ВЕФ, темою якого є "Загальні норми для нової реальності", передбачається представити нові моделі взаємодії, які зможуть сприяти не тільки подолання розбіжностей між центрами багатополярної системи світу, але й забезпечення всеосяжної росту й інвестицій.

За словами С.Льовочкіна, 27 січня Президент України візьме участь в інтерактивній дискусії, організованої австрійським урядом і Організацією економічного співробітництва та розвитку, на тему: "Від Австрії до Центральної Азії: інвестиції та тенденції конкурентоспроможності на наступне десятиліття". Згаданий захід, серед іншого, буде присвячено підготовці регіонального саміту ВЕФ з питань економічного розвитку країн Східної Європи та Центральної Азії (Відень, 8-9 червня 2011 р.).

28 січня глава держави виступить в Давосі на Сьомій українській ланч-конференції "Старт для змін". Під час цього традиційного заходу планується у неформальній обстановці - за участю Президентів України та Польщі, провідних політиків і бізнесменів світу - оцінити можливі переваги від проведення в обох країнах фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 р.

У цей же день в рамках щорічного засідання ВЕФ Президент України, як співдоповідач, візьме участь в спеціальній інтерактивної сесії високого рівня "Енергетичне майбутнє Європи". Під час цього заходу будуть розглядатися напрями забезпечення енергетичної безпеки Європи, забезпечення надійного і конкурентоспроможного поставок енергоносіїв, геополітичні аспекти енергетичної політики, а також розвиток альтернативної енергетики.

Як підкреслив глава Адміністрації, Президент України має намір акцентувати, серед іншого, важливість і актуальність чорнобильської проблематики, належної реалізації "чорнобильських проектів", привернувши увагу до низки відповідних заходів, які відбудуться навесні цього року в Києві, зокрема - до Міжнародної конференції високого рівня "Двадцять п'ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього".

С.Льовочкін повідомив, що майданчик Давоського форуму буде ефективно використана для проведення двосторонніх зустрічей глави держави, зокрема з Президентом Азербайджанської Республіки І.Алієвим, Президентом Республіки Польща Б.Коморовським, Генеральним секретарем ООН, президентом ЄБРР Т.Міровим.

Планується також, що Президент України дасть інтерв'ю представникам провідних світових ЗМІ, зокрема виданням Washington Post і The Wall Street Journal, телекомпанії BBC, повідомляє РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ