Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Янукович заявив про готовність ветувати Податковий кодекс

Президент Віктор Янукович допускає, що скористається правом вето до закону про Податковий кодекс. Про це він сказав сьогодні. 27 листопада, під час відвідування наметового містечка підприємців, які протестують проти Податкового кодексу на площі Незалежності в Києві.


"Ймовірність прийняття вето велика", - сказав Янукович у відповідь на запитання одного з мітингувальників.

Разом з тим він закликав протестувальників і Кабінет міністрів до переговорів для досягнення компромісу стосовно Податкового кодексу. "Я прем'єр-міністра спеціально взяв із собою, щоб ви домовилися", - сказав Янукович.

При цьому він додав, що готовий разом з підприємцями працювати над кодексом, і заявив, що в цьому питанні він на їхньому боці.

Говорячи про ветування кодексу, Янукович зазначив, що однією з причин, по якій він може застосувати право вето, є можливе посилення адміністрування податків.

"Я проти того, щоб цим кодексом посилювати адміністративний тиск податкової адміністрації на бізнес. Якщо буде посилення, ми його будемо прибирати. Я зроблю так, як краще для держави, економіки та бізнесу, а не податкової", - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що податкова політика повинна стимулювати розвиток країни та бізнесу.

У той же час, як повідомляє "РБК-Україна", за словами учасників акції, Микола Азаров запропонував їм два варіанти врегулювання конфлікту. Перший - доопрацювання Податкового кодексу і його підписання президентом. Другий - вето президента на ухвалений Податковий кодекс і подальше доопрацювання. Азаров підкреслив, що все, що необхідно змінити в кодексі, буде змінено.

При цьому підприємці не погодилися з такими пропозиціями, вимагаючи накласти вето на прийнятий Податковий кодекс і почати розробку нового документу з "чистого аркуша". Також, за словами представників мітингувальників, необхідно включити в групу розробників представників малого та середнього бізнесу.

Як повідомлялося, в суботу зранку Янукович і Азаров відвідали наметове містечко підприємців на площі Незалежності в Києві.

Подробиці

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ