Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковича просять бути Прем’єр-міністром України, а не малоросійським губернатором.

“Наша Україна” заявляє, що висловлювання Голови уряду Російської Федерації Михайла Фрадкова про необхідність синхронізації переговорного процесу для одночасного вступу України й Росії до Світової організації торгівлі є некоректними.
„Ми вважаємо, що таким чином здійснюється тиск на Україну з метою вплинути на зовнішньополітичний курс нашої держави. В заявах російського прем’єра йдеться не про узгодження та вироблення спільних позицій двох країн – стратегічних партнерів, а про “пакетні поступки” Києва в політичній та економічній сфері.” – повідомили „Гал-іnfo”  у прес-службі „Нашої України”.
 „Цілком очевидно, що нав’язуючи ідею синхронізованого вступу до СОТ, Росія може вдатися й до інших вимог: негайне проведення референдуму щодо НАТО, продовження терміну перебування Чорноморського флоту в Криму, отримання туркменського газу винятково через посередництво Росії. Це пояснює і позицію російської сторони в теперішніх газових переговорах, на хід яких здатні вплинути можливі поступки діючого уряду Януковича. Ми є свідками того, як Росія цілеспрямовано проводить політику обмеження суверенного права України самій визначати свої національні інтереси на міжнародній арені.” – наголошують у прес-службі.
 „Наша Україна” вважає, що своєю діяльністю уряд Януковича втілює не програму вищого органу виконавчої влади України, а слова російського прем’єра Фрадкова про вироблення “особливої довіри і розділення пріоритетів зовнішньої і внутрішньої політики” між Україною та Росією. Наслідком цієї “особливої довіри” може бути послаблення політичного та економічного суверенітету нашої держави. В переговорах з Росією ми закликаємо Януковича бути не малоросійським губернатором, а Прем’єр-міністром України.”  - кажуть у прес-службі „Нашої України”.
Нагадаємо, вчора перебуваючи в Києві прем’єр Російської Федерації Михайло Фрадков запроропонував Україні синхронізацію вступу до Світової організації торгівлі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ