Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковичу запропонували очолити уряд

У фракції «Наша Україна - Народна самооборона» зараз немає більшості, яка б ухвалила рішення про вихід з коаліції. Про це сказав народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу ТВі, повідомила прес-служба нардепа.

Коментуючи заяву голови ВР Володимира Литвина з вимогою надати докази існування коаліції, А.Гриценко заявив: «Голова Верховної Ради не повинен був робити такої заяви. Закон про Регламент, що був введений в дію лише 17 лютого, не має зворотної сили, тому вимагати якісь докази та підписи Литвин не має жодного права».

За словами А.Гриценка, зруйнувати існуючу коаліцію можна лише у випадку, коли якась з фракцій у її складі з неї вийде.

«Прем’єр Тимошенко заявила, що фракція БЮТ не має наміру виходити з коаліції. «Наша Україна - Народна самооборона» також ухвалила подібне рішення», - зазначив депутат.

Він переконаний, що помилки Віктора Януковича після виборів - перша промова російською мовою, перше інтерв’ю зарубіжним ЗМІ, заяви з питань, що роз’єднують (Чорноморський флот, ГТС, НАТО, мова тощо) - відштовхнули від союзу з Партією регіонів групу В’ячеслава Кириленка, яка теоретично могла приєднатися до нової коаліції.

«Політична ситуація сьогодні зайшла у глухий кут. Є новообраний президент, стара коаліція, прем’єр та уряд. Зрозуміло що прем’єр-міністр і глава держави співпрацювати не будуть. Тому, на жаль, вирішити цю ситуацію безконфліктно неможливо, - вважає А.Гриценко. - Янукович може продовжити працювати з ТИМОШЕНКО, але доброго з цього нічого не буде”.

“Теоретично чинний уряд можна відправити у відставку, але у парламенті все одно залишається стара коаліція, яка може не підтримати призначення нових міністрів. У цій ситуації напрошується рішення, яке я пропонував ще рік тому, - новобраний президент повинен сам очолювати уряд і формувати його незалежно від існування коаліції», - підкреслив А.Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ