Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Японія передає США ракети Patriot

Це має важливе значення з точки зору подальшого зміцнення японсько-американського альянсу

Фото: Depositphotos

Японія заявила, що готується до відправки протиповітряних ракет Patriot до Сполучених Штатів після перегляду своїх правил експорту озброєнь. Це стало першим серйозним переглядом обмежень на експорт озброєнь в цій країні за останні дев'ять років.

Про це передає Укрінформ.

"Це має важливе значення з точки зору подальшого зміцнення японсько-американського альянсу. Це сприятиме не лише безпеці Японії, але й миру і стабільності в усьому Індо-Тихоокеанському регіоні", - заявив після оголошення головний секретар кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаяші.

Хоча новий експортний контроль Японії все ще перешкоджає постачанню зброї до країн, які перебувають у стані війни, він може опосередковано допомогти Україні у її війні з Росією, оскільки надає США можливості для надання військової допомоги Києву.

Згідно з попередніми правилами, Японія могла експортувати лише компоненти озброєнь і не мала права постачати готову продукцію. Переглянуті правила тепер дозволяють Токіо експортувати готову продукцію до країн, де розташовані власники патентів. Будь-який реекспорт до третіх країн вимагатиме дозволу Токіо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ