Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Японія зацікавлена у розвитку цифрової економіки в Україні

17 липня на запрошення Надзвичайного та Повноважного посла Японії в Україні Такаші Кураі відбулася зустріч радника Президента Михайла Федорова з представниками японського бізнесу, - інформує прес-служба президента України.

Михайло Федоров представив іноземним гостям цифровий план дій.

ʺРозвиток цифрової економіки є одним з пріоритетів Президента Володимира Зеленського. Сьогодні ми неконкурентоспроможні у світі, неефективні – лише цифровізація галузей економіки зможе допомогти нам здійснити стрибок і досягти реального економічного зростання. Спільно з профільним бізнесом та громадськістю ми визначили чіткі завдання та цілі до 2024 рокуʺ, – підкреслив радник Президента України.

ʺЕлектронні послуги, вдосконалення роботи державних реєстрів, проект ʺелектронне резидентствоʺ мають зробити ведення бізнесу в Україні легким та прозором. Ми дуже зацікавлені у залученні інвестицій і передових інновацій Японії для розвитку спільних проектів у сфері Інтернету речей, індустрії 4.0, розумних міст, електронної ідентифікації, розвитку центрів R&D та іншихʺ, – додав Михайло Федоров.

Під час зустрічі представники японського бізнесу акцентували увагу на проблемних питаннях ведення підприємницької діяльності в Україні, таких як складність взаємодії з податковою та міграційною службами, наймання працівників тощо, а також на ключових інтересах японського бізнесу (йшлося, зокрема, про започаткування R&D-центрів та різноманітних інноваційних проектів).

Усі зазначені пропозиції будуть опрацьовані спільно з посольством Японії в Україні з метою залучення надійного та інноваційного партнера у цифровій сфері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ