Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Яценюк анонсував позбавлення МОЗ права закуповувати ліки

Міністерство охорони здоров'я буде позбавлене функції закупівлі медикаментів, яка перейде до новоствореного незалежного нацагентства. Про це на засіданні уряду в середу заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

"Прийшов час, і то давно він прийшов, щоб з-під Міністерства охорони здоров'я вивести взагалі функцію закупівлі лікарських засобів. Чому іде війна, наприклад, за посаду міністра охорони здоров'я? … Мета тільки одна – призначити свого міністра і щоб цей міністр контролював всі закупівлі", – вважає він.

У зв'язку з цим Яценюк доручив профільному міністру Олександру Квіташвілі на наступне засідання уряду винести рішення про створення такого агентства.

"І зразу попустить деякі політичні сили в питанні боротьби за крісла, у тому числі і крісло міністра охорони здоров'я. Номінаційний комітет, міжнародні організації, які призначать керівника і будуть контролювати закупівлі лікарських засобів і медичних препаратів за державні кошти", – вважає він.

Перед цим Квіташвілі прозвітував про підписання договорів з міжнародними організаціями про те, що вони закуповуватимуть для України ліки та медичні засоби вже у цьому році. За його словами, наразі угоди підписані на суму понад 2 млрд гривень.

Квіташвілі запевнив, що завдяки цьому ліки закуповуватимуться вчасно і без інцидентів.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ