Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Явка на референдумі в Нідерландах становить 7%

Активність виборців на референдумі в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС на середину дня становила 7%. Щоб голосування було визнано таким, що відбувся, необхідно, щоб в ньому взяли участь не менше, ніж 30 відсотків виборців.
Фото з www.rbc.ua

Як повідомила народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Світлана Заліщук, місцеві соціологи прогнозують, що явка буде близько 28%.

6 квітня в Нідерландах проходить голосування на референдумі щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, виборчі дільниці відкрилися о 7:30 ранку за місцевим часом, а закриються о 21:00.

Як заявив напередодні посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, остаточні результати референдуму будуть оголошені 12 квітня, після аналізу усіх скарг і касацій.

Нідерланди, як і всі інші країни-члени Європейського союзу, вже завершили ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС. Але, відповідно до нещодавно ухваленого закону, з ініціативи євроскептичних громадських організацій у країні 6 квітня відбудеться консультативний референдум щодо перегляду цієї ратифікації. Політики Нідерландів і Євросоюзу закликали виборців країни підтримати ратифікацію.

У разі, якщо Нідерланди все ж відхилять ратифікацію, угода про асоціацію, включно з зоною вільною торгівлі, як припускають, буде діяти між Україною і рештою 27 членами Євросоюзу. 

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ