Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Є очікування, що сядуть усі, але одразу цього не станеться, - Шабунін

Було десять спроб народних депутатів "вбити" закон про електронні декларації. Однак цього не вдалося зробити і відтепер посадовців можна притягувати до кримінальної відповідальності за брехню - внесення завідомо неправдивих даних в деклараціях. Покарання за це передбачено ст. 366-1 ККУ - 2 років позбавлення волі. Про це сьогодні, 3 листопада, під час семінару-брифінгу повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.
Фото з Фокусу, Александр Чекменёв

Як приклад, він навів родину Генпрокурора України Юрія Луценка. Зокрема, випадок, коли неформальній власності Генпрокурора було вісім квартир у Києві.

Шабунін зазначив, якщо слідчим вдасться довести, що Луценко чи його рідні, справді є бенефіціарами восьми квартир в центрі Києва, то їх можна буде притягнути до кримінальної відповідальності.

«Власницею цих квартир начебто є 67-річна жінка, яка мешкає в старій сільській хаті і ніяк не може володіти такою нерухомістю у Києві. Ця жінка колись працювала бухгалтером у фірмі дружини Луценка.Ми чекали декларації Луценка, чи вкаже він там ці квартири. У декларації ні він, ні його дружина нічого не вказали. Якщо Антикорупційне бюро доведе, що бенефінціаром є Луценко, то судити будуть не за те, що він цим володіє, а за  брехню у декларації», - сказав Віталій Шабунін.

Він також додав, що згодом ці квартири придбав офіційний мільйонер, нардеп від БПП Гліб Загорій.

«В суспільстві є очікування, що сядуть всі. Зараз одразу ж не сядуть. Але нехай вони пояснять, звідки воно у них взялося. Коли у прокурора є маєток, то це "віджатий" у когось, і відмазані кримінальні злочинці», - сказав Шабунін.

За його словами, спершу його також дивувало, чому жінки-нардепи різними способами намагалися «вбити» реформу: «Потім з’ясувалося, що у них сумочки по 5 тис. доларів і ювелірка. І вони зовсім не хотіли її нам показувати».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ