Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Є перше судове рішення у справі НАЗК, - Корчак

Вчора Козельщинський районний суд Полтавської області виніс рішення стосовно внесення коштів на рахунок політичної партії Товариством, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) якого значився іноземець –громадянин Великобританії. Про це повідомила Наталія Корчак на своїй Facebook сторінці.

За повідомленням голови НАЗК, адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-15 КУпАП: Товариство «АГРОФІРМА «Добробут» тричі перерахувало значні внески «благодійної матеріальної допомоги» на рахунок Полтавської обласної організації політичної партії «Аграрна партія України». Станом на дату внесення благодійної допомоги, кінцевим бенефіціаром даного Товариства був іноземець з українським прізвищем, відтак, здійснення внесків на підтримку партії Товариством суперечило Закону України «Про політичні партії в Україні» ( пункт 3 стаття 15 ).

Суд підтвердив факт вчинення правопорушення та визнав керівника Товариства винним у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП. Цією ж постановою суд закрив провадження по справі про притягнення до відповідальності, угледівши закінчення строків накладення адмінстягнення.

В Україні до цього часу не розглядалися судові справи стосовно фінансування політпартій юридичними особами, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами), яких є іноземці чи особи без громадянства.

Департамент з питань запобігання політичній корупції НАЗК, співробітники якого здійснили аналіз звіту політичної партії «Аграрна партія України» про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру та склали відповідні адмінпротоколи, очікують на розгляд наступних адміністративних справ, в тому числі і щодо притягнення до відповідальності посадових осіб політичної партії з конфіскацією внесених на її підтримку коштів до державного бюджету.

"Хто хоче, той - працює", - зазначила Корчак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ