Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Є велика загроза, що кожен політик у процесі формування нової Конституції вбачатиме можливість розширити для себе владу — Ігор Коліушко

«У змінах до Конституції кожен політик вбачає для себе зиск: або вбачає можливість змінити свої повноваження, або розширити свою владу, або ж можливість здобути її. В цьому є велика загроза при формуванні нового Основного документу країни, в цьому і полягає занепокоєність представників громадських організацій», — заявив сьогодні у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка під засідання «круглого столу» на тему: «Нова Конституція — Чому? Коли? Як» голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.
За його словами, «якщо вже і назріла проблема змін до Конституції України, то цей процес повинен проходити абсолютно прозоро за підтримки науковців, правників та представників громадських організацій, які представлять громадськість».
Саме тому, як відзначив Коліушко, протягом лютого, березня та квітня відбуваються «круглі столи» по багатьох містах України, щоб почути думку представників громадськості усієї України щодо актуальності проблеми внесення змін у Конституції України, та акцентах на тих конкретних проблемах, які потребують змін. «Ми вирішили проїхатися по всій Україні, щоб дізнатися думку представників громадськості та політиків в тому числі», — додав Коліушко.
Коліушко також додав, що абсолютно нормальним є процес, що кожна політична сила бореться за владу, адже це основне завдання всіх партій — здобуття влади. «Але не через зміни до Конституції, адже вона в такому випадку може бути недосконалою», — зазначив експерт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ