Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Єгипет став найбільшим торговим партнером України в регіоні Близького Сходу і Африки

В Єгипті відзначили 66-ту річницю Революції 23-го липня. З нагоди державного свята Посольство Єгипту в Україні організувало офіційний прийом.

"Липнева революція являла собою важливий поворотний момент в створенні єгипетської республіки і прагнення єгипетського народу до вільного, незалежного і процвітаючого майбутнього, – зазначив Посол Єгипту Хоссам Ельдін М. Алі. – А дві інші революції в 2011 і 2013 роках стали важливими етапами для прагнення єгипетського народу реалізувати законні політичні, економічні і соціальні очікування”.

Посол зазначив, що в своїх прагненнях до побудови вільного і процвітаючого суспільства народи Єгипту та України схожі.

“Після недавніх революцій в обох країнах двосторонні відносини між нашими урядами розвиваються дуже успішно. Результативний офіційний візит пана Павла Клімкіна, міністра закордонних справ України, в Каїр в квітні цього року довів потенціал цього важливого діалогу”, – підкреслив Хоссам Ельдін М. Алі.

За словами посла, в цьому році Єгипет став найбільшим торговим партнером України в регіоні Близького Сходу і Африки. Крім того, з кожним роком розширюється співпраця в сфері туризму. Тільки в минулому році близько 800 тисяч українських туристіввідвідали морські курорти в Єгипті.

Також посол Єгипту в Україні звернув особливу увагу на поліпшення транспортного сполучення між столицями держав: “Запуск прямих рейсів між Києвом і Каїром з квітня минулого року надає українським туристам безпрецедентну зручність і можливість відвідати історичні та релігійні об’єкти культурної спадщини всього Єгипту”.

У святкуванні взяв участь і віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. У своїй промові він наголосив активізацію українсько-єгипетського співробітництва у всіх сферах, що також виражається в економічних показниках. “Товарообіг між Україною і Єгиптом становить понад 2 млрд. дол. США, і якщо ми докладемо спільних зусиль, може значно зрости на користь обом державам і народам”, – резюмував український віце-прем’єр.

UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ