Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Єрмак обговорив з новим президентом Червоного Хреста шляхи доступу до військових в Оленівці

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів розмову в режимі відеозв’язку з новим президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Мір'яною Еггер.
Фото - Офіс Президента

Керівник Офісу Глави держави наголосив, що сьогодні ситуація з порушенням прав людини на окупованих територіях України є такою, якої Європа й світ не бачили протягом десятиліть. Це стосується й поводження з полоненими українськими військовими та цивільними у місцях утримання.

Андрій Єрмак закликав Мір’яну Еггер зробити все можливе для направлення місії Червоного Хреста до колонії в Оленівці на тимчасово окупованій території Донецької області, де наприкінці липня внаслідок терористичного обстрілу з боку російських окупантів було вбито понад 50 захисників України. За його словами, наша держава зі свого боку готова всіляко сприяти такій місії.

«Сьогодні – критичний момент. Ця війна є випробуванням для всіх: для України, для міжнародних організацій», – сказав він.

Керівник Офісу Президента переконаний, що 17 жовтня представники Червоного Хреста мають прибути на лінію розмежування на сході України. Це стало б дуже важливим кроком. Мір’яна Еггер зробила акцент на важливості того, щоб співробітники МКЧХ мали доступ до військовополонених, зокрема в Оленівці.

«Це – мій пріоритет. І ми продовжуватимемо вимагати отримання доступу», – наголосила президент Червоного Хреста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ