Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Єрофеєв у суді перестав впізнавати свій "Гвинторіз"

Голосіївський районний суд Києва переніс на 7 грудня розгляд кримінального провадження за обвинуваченням військовослужбовців РФ Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова.

Про це повідомив у четвер під час засідання суддя Микола Дідик, передає кореспондент Укрінформу.

«Наступне засідання у цій справі почнеться в Голосіївському районному суді Києва в понеділок, 7 грудня, о 9:30», - сказав суддя.

Таким чином, суд завершив слухання шести томів матеріалів кримінальної справи. Зокрема, сьогодні прокурори надали суду докази, що на місці затримання російських військовослужбовців - співробітників спецпідрозділу ГРУ були знайдені 9-міліметрові патрони, які були в магазині, приєднаному до "Гвинторіза". А "Гвинторіз", на думку прокурорів, належав капітанові Єрофеєву. При цьому один з прокурорів додав, що спеціальна снайперська рушниця "Гвинторіз", вилучена у членів групи Єрофеєва, використовується лише російськими загонами спеціального призначення.

Єрофеєв і адвокати російських військовослужбовців з цими фактами не погодилися.

«Я заперечую, що "Гвинторіз" належав мені», - сказав, зокрема, Єрофеєв.

Також прокуратура надала суду одяг і мобільний телефон, вилучені у затриманих.

Після дослідження всіх томів кримінальної справи суд вирішив допитати свідка у цій справі в закритому режимі. Прокурори зазначили, що сім'я цього свідка досі живе на окупованій території на Донбасі і може бути піддана ризику.

Зазначимо, що на фотографіях з телефону Александрова капітан Єрофеєв був зафіксований з особистою зброєю - снайперською рушницею "Гвинторіз" калібру 9 мм. Саме з такої рушниці був убитий український солдат Вадим Пугачов, який виявив російських солдатів на опорному пункті "Фасад" і загинув, отримавши 6 куль впритул.

Нагадаємо, військовослужбовців ГРУ ГШ РФ Александрова і Єрофеєва затримали 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО в районі міста Щастя Луганської області. Генпрокуратура пред'явила затриманим підозру в терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язанні війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ