Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС планує збільшити фонд фінансування постачання зброї

Країни-члени Європейського союзу мають намір збільшити розмір Європейського фонду Миру для фінансування постачання зброї майже на 50%, але Угорщина все ще блокує плани щодо виділення більшої частини цих грошей Україні.

Про це пише Вloomberg з посиланням на джерела.

Зазначається, що ЄС має на меті додати ще 3,5 мільярда євро (3,8 мільярда доларів) до Європейського фонду миру, бюджет якого наразі становить близько 7,9 мільярда євро. Він компенсує урядам військові постачання в Україну, але також використовується для підтримки інших країн.

Значна частина коштів уже була виділена на військову допомогу Україні після вторгнення Росії. Але Угорщина блокує 8-й транш у розмірі 500 мільйонів євро для Києва через те, що Україна внесла угорський банк до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомили джерела.

Посли ЄС погодилися на цей захід цього тижня, і міністри закордонних справ блоку мають підписати плани, коли вони зустрінуться у понеділок у Люксембурзі, повідомляє Bloomberg.

Раніше комітет постійних представників урядів держав-членів Євросоюзу (Coreper II) погодив збільшення на 3,5 млрд євро Європейського фонду миру (EPF), з якого, зокрема, фінансується закупівля зброї для України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ