Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС погодив терміни та умови приєднання України до європейської зони роумінгу

Україна та ЄС офіційно зафіксували терміни та умови приєднання до європейської зони роумінгу (Roam like at home).
Фото: Судово-юридична газета

Згідно з домовленостями, Україна зобов'язалася впровадити акти ЄС щодо роумінгу до 24 квітня 2024 року, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Остаточно затвердили зміни до Додатка 17-3 Угоди про асоціацію. Так відкрили шлях для офіційного старту роумінгу. Тепер маємо оновити українське законодавство щодо роумінгу відповідно до європейського до 24 квітня 2024 року", – написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На початку квітня Україна розпочала роботу з адаптації законодавства для приєднання до зони роумінгу ЄС.

Зараз завдяки спільній заяві операторів мільйони українців в ЄС продовжують спілкуватися зі своїми близькими без додаткових витрат.

Як раніше повідомляв Михайло Федоров, приєднання України до європейської зони роумінгу дозволить користуватися мобільним телефоном у будь-якій з 27 країн ЄС, а також в Ісландії, Ліхтенштейні та Норвегії без додаткових платежів:

"Ціни на дзвінки близьким у Європі для українців знизяться. Оператори не списуватимуть по 30 гривень за хвилину розмови. Не треба буде й змінювати SIM-картки під час поїздок Європою. Крім цього, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС". 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ