Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єврокомісію вперше очолила жінка

Урсула фон дер Ляєн - перша жінка на посаді президента Європейської комісії, - передає Голос Америки.
Урсула фон дер Ляєн. Фото: Голос Америки

Переконуючи Європейський парламент затвердити її на посаді президента Європейської комісії, Урсула фон дер Ляєн обіцяла зосередитися на проблемах довкілля, клімату, на соціально-екномічних гарантіях для європейців і на реформуванні системи міграції.

Опитування у Європі вказують, що саме ці три теми часто опиняються на верхівці списків проблем, які європейці вважають найважливішими.

Вона отримала більше половини голосів ​євродепутатів (383 - за, 327 - проти) і з 1 листопада виконуватиме обов’язки на одній з найвищих посад Європейського Союзу, впливаючи на рішення, які безпосередньо стосуватимуться 500 мільйонів людей.

60-річна Урсула фон дер Ляєн - німецький політик, але народилася і перші 13 років жила в Брюсселі, де її батько працював у структурах ЄС.

Вона вивчала економіку в Лондоні, а згодом - медицину в Ганновері, проте майже одразу пішла в політику, долучившись до правоцентристської партії Християнсько-демократичний союз, очолюваної Анґелою Меркель.

Мати сімох дітей, Урсула фон дер Ляєн, на додаток до рідної німецької вільно володіє французькою та англійською мовами, що фактично є обов’язковою умовою для чільних посадовців ЄС.

З 2013 року до 15 липня 2019 року вона була міністром оборони Німеччини, а перед тим очолювала міністерство у справах сім’ї та міністерство охорони здоров’я.

Урсула фон дер Ляєн завжди була вірною соратницею Анґели Меркель, і їй навіть пророкували наступництво на посаді канцлера.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ