Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент позбавив Марін Ле Пен депутатської недоторканності

Сьогодні, 15 червня, Європейський парламент зняв парламентський імунітет із лідера французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен. Про це повідомив Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс.

"На пленарній сесії Європейського парламенту в Страсбурзі в четвер європейські депутати голосуванням зняли парламентський імунітет із лідера французької партії" Національний фронт "Марін Ле Пен", - йдеться в повідомленні.

Тим самим депутати відповіли на вимогу французьких суддів, які підозрюють європейську депутатку від Франції в тому, що вона призначала співробітників своєї партії парламентськими помічниками і виплачувала їм зарплати з бюджету Європарламенту, хоча ці люди фактично не виконували роботу по лінії Європейського парламенту.

Ле Пен, посилаючись на свій депутатський імунітет, ігнорувала повістки французьких правоохоронних органів з'явитися для допиту.

Варто зазначити, раніше найближчий помічник лідера "Національного фронту" Катерин Гризе і охоронець політика Тьєрі Лежье були заарештовані поліцією за звинуваченням у шахрайстві. Вони були фіктивно оформлені як помічники європарламентарки й незаконно отримали 340 тисяч євро.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ