Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Євросоюз скасував позачерговий саміт щодо Brexit

Лідери країн-членів Євросоюзу ухвалили рішення скасувати позачерговий саміт щодо виходу Великої Британії з ЄС, який був призначений на 17-18 листопада. Таке рішення вони ухвалили на саміті ЄС у Брюсселі, який розпочався 17 жовтня, передає Reuters.

Очікувалося, що на цьому саміті буде остаточно ухвалена угода про Brexit, однак наразі жодних домовленостей в основних суперечливих питання досягнуто не було.

На саміті, який наразі триває у Брюсселі, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виступила із промовою перед лідерами ЄС, які після цього обговорили можливість виходу Британії зі складу Європейського союзу без жодної угоди.

За словами європейських дипломатів, заява Мей була далекою від "вирішального прогресу", а тому було вирішено поки відкласти саміт щодо Brexit. Тепер у прем’єрки Британії буде трохи більше часу на вирішення внутрішніх політичних проблем, які на думку ЄС, і заважають ухваленню угоди.

Напередодні саміту голова Ради ЄС Дональд Туск заявив, що сценарій, за яким Велика Британія вийде із Євросоюзу взагалі без будь-якої угоди наразі найбільш імовірний, ніж будь-коли.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ