Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Євросоюз влітку має намір запровадити COVID-паспорти

В середині червня Європейський союз має намір запровадити COVID-паспорти.

Про це пише РБК-Україна.

4 травня країни G20 підтримали запровадження COVID-паспортів для туристів, а раніше Європарламент прийняв рішення про формат цих документів і правила для їхнього отримання.

Так, СOVID-сертифікат ЄС будуть видавати не тільки після вакцинації від коронавірусу. У документі може бути вказано, що людина була повністю вакцинована, або має імунітет після хвороби, або нещодавно отримала негативний результат ПЛР-тесту.

Для володарів COVID-паспорта скасовуються вимоги про самоізоляцію чи тестування на коронавірус.

Термін дії паспорта - до 12 місяців. Він не буде мати функцій проїзного документа. У Європарламенті заявили, що "зелений" сертифікат не повинен обмежувати свободу пересування між країнами. Також неприпустима дискримінація тих, хто не вакцинувався.

Депутати Європарламенту дійшли згоди, що члени ЄС повинні самі вирішити, чи будуть вони приймати сертифікати вакцинації від інших країн, якщо там використовуються схвалені ВООЗ препарати.

Наприклад, Італія вводить свій національний сертифікат вже в середині травня. Про це повідомив італійський прем'єр Маріо Драгі під час конференції міністрів туризму країн G20.

Також у травні почнеться тестове використання ковід-паспортів ще в 6 країнах: Греції, Іспанії, Мальті, Болгарії, Естонії та Люксембурзі.

Крім того, Єврокомісія рекомендувала країнам Євросоюзу дозволити в'їзд іноземним туристам, які пройшли вакцинацію від коронавірусу препаратами, схваленими Європейським агентством лікарських засобів або ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ