Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юлія Тимошенко привітала чоловіків з Днем захисника Вітчизни

Сьогодні 23 лютого, у День захисника вітчизни, свої привітання чоловікам адресувала прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Привітання розміщене на офіційному сайті Тимошенко.

 

"Це особливий день, коли український народ вшановує громадян, які присвятили себе захисту Батьківщини, та віддає належне світлої пам'яті тим із них, кого вже немає з нами", - зазначає Прем’єр-міністр.

 

Вона запевняє, що завжди наполегливо здійснюватиме заходи щодо забезпечення обороноздатності і національної безпеки України, реалізації соціальних зобов’язань держави перед захисниками Батьківщини.

 

"У цей святковий день висловлюю Вам слова вдячності за сумлінне виконання службових обов'язків, професіоналізм і патріотизм, за ратні і трудові звершення. Щиро зичу Вам міцного здоров'я, щастя, миру та добробуту, творчої наснаги і успіхів у служінні на благо України", - зазначає Юлія Тимошенко.

 

День захисника Вітчизни святкується щорічно 23 лютого. Його було встановлено в Україні Указом Президента у 1999 році. Історія свята починається зимою 1918 року, коли революційно налаштовані відокремлені загони солдатів і матросів почали об’єднуватися в єдине військове формування. З 1922 року 23 лютого почали святкувати як День Червоної Армії. Пізніше свято стало називатися Днем Радянської Армії та Військово-Морського флоту.

 

Після розпаду СРСР це свято продовжували відзначати неофіційно, аж доки 1999 року не було підписано Указ Президента, яким дню 23 лютого було надано ту назву, під якою свято живе й нині: День захисника Вітчизни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ