Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Юні футболісти львівських «Карпат» зіграють на турнірі у Ризі

Дві команди футбольної школи «Карпати», складені з гравців 1994 та 1996 років народження, візьмуть участь у представницькому міжнародному турнірі у Ризі «Riga Cup–2009».
Організатором традиційного Міжнародного юнацького турніру «Riga Cup», який цього року відзначає свій десятилітній ювілей, є латвійський клуб «Сконто», відомий своєю потужною дитячо-юнацькою футбольною школою. На турнірі у Ризі команди гратимуть на футбольному полі зі штучним покриттям.
Турнір серед команд, складених з гравців 1994 р.н., відбуватиметься з 22 по 25 січня. Карпатівці гратимуть у групі разом з «Вердером» (Бремен, Німеччина), ЮЯК (Ювяскюля, Фінляндія) та «Левадією» (Таллінн, Естонія). Путівки до півфіналу отримають дві перші команди у групі. Іншу групу складуть «Сконто» (Рига, Латвія), «Ден Хааг» (Гаага, Голландія), ТПС (Турку, Фінляндія), «Коломягі» (Санкт-Петербург, Росія).
Тренер «зелено-білих» Олег Бойчишин у коментарі «Гал-інфо» повідомив, що ставитиме перед хлопцями завдання перемагати у кожному матчі, демонструючи при цьому якісний і видовищний футбол.
Карпатівці 1996 р.н. потрапили до групи, в якій за одну з двох путівок до півфіналу боротимуться з «Вердером» (Бремен, Німеччина), ХІК (Хельсінкі, Фінляндія) та «Хаммарбю» (Стокгольм, Швеція). В іншій групі зіграють «Сконто» (Рига, Латвія), «Еспаньол» (Барселона, Іспанія), «Бу» (Швеція), ФК «Хонка» (Тапіола, Фінляндія).
Валерій Гарячий, наставник карпатівців, розповів, що розглядатиме цей турнір як підготовку до змагань у дитячо-юнацькій футбольній лізі, в якій його команда стартує вже з нового сезону: «Насамперед прагну перевірити готовність футболістів до офіційних матчів. Утім, не забуватимемо й про турнірне завдання, адже перемоги у матчах на міжнародному рівні додадуть хлопцям впевненості у своїх силах. Нещодавно ми стали переможцями традиційного Кубку Вараксіна, однак грали 5 на 5, у залі. У Ризі ж гратимемо повним складом, на штучному покритті. Добре, що перед поїздкою матимемо змогу провести кілька спарингів на новому полі в Академії футболу ФК «Карпати».
Запрошення на турнір до Риги львівські команди отримали від президента футбольного центру «Сконто», де займається понад 500 дітей, Раймонда Лайзана, який у 1990 – 1992 роках захищав ворота «Карпат». Цьогоріч Лайзан очолював делегацію «Сконто» у Львові на міжнародному турнірі «Кароля Войтили». У телефонній розмові з кореспондентом «Гал-інфо» Раймонд Лайзан повідомив наступне:
- Ідея проведення представницького міжнародного дитячого турніру виникла у мене наприкінці 1999 року. Тож цьогоріч «Riga Cup», який традиційно проводиться у чотирьох вікових групах, відзначатиме десятилітній ювілей. Ідея турніру полягає в тому, щоб в очних поєдинках помірялися силами представники різних частин Європи. Чому турнір проводиться взимку? Все дуже просто: о цій порі року клубам нелегко знайти турніри, які проводяться за форматом 11 на 11 у належних умовах. А база ФК «Сконто» дозволяє це зробити. Ми маємо манеж з чудовим полем стандартних розмірів із штучним покриттям останнього покоління. До речі, в минулі роки до Риги приїздили вихованці футбольних шкіл київського «Динамо», донецького «Шахтаря», московських «Спартака», «Динамо» і «Локомотива», пітерської «Смєни» (школа «Зеніта»), а також найкращі команди країн Скандинавії. Цього року географія турніру буде ще більш широкою: до нас приїдуть колективи з Голландії, Німеччини, Іспанії та Англії. Вперше у «Riga Cup» приймуть участь і вихованці СДЮШОР «Карпати». Мені це особливо приємно, адже я провів у львівському клубі три незабутніх роки. Не сумніваюся, що юні карпатівці гідно представлятимуть наш клуб на турнірі в Ризі. Кажу «наш», бо з 1990 року вважаю «Карпати» для себе рідною командою. А ще сподіваюся, що відтепер команди СДЮШОР «Карпати» кожного року братимуть участь у «Riga Cup».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ