Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юрій Криворучко вивчатиме досвід використання пам’яток промислової архітектури

Начальнику управління архітектури та містобудування Юрій Криворучку надано протокольне доручення протягом місяця вивчити досвід використання пам’яток промислової архітектури, подібних до території трамвайного парку на вулиці Вітовського, 57, з метою їх використання.
Зокрема, до сьогоднішнього засідання виконкому Криворучко мав підготувати звіт про містобудівне обґрунтування використання трамвайного парку. Він запропонував віддати цю територію і весь майновий комплекс Львівському історичному музею під музей історії техніки зі створенням музею діючої техніки, де були б антикварні автомобілі і трамваї для подальшої оренди їх екскурсійними групами або для урочистих подій.
Натомість Андрій Садовий зазначив, що таке використання буде недоцільним, оскільки в Історичного музею немає коштів та можливостей для облаштування об’єкту з метою повноцінного його використання: «Я пропоную вам перейняти досвід використання таких споруд, які є пам’ятками промислової архітектури, там потрібно провести серйозну роботу. Я там бачу виставковий комплекс разом із закладом відпочинку, а також музей історії техніки. Можете попрацювати зі «Львівською політехнікою», можливо, разом ви знайдете рішення для найраціональнішого використання цих об’єктів».
Заступник міського голови з гуманітарних питань Андрій Косів підтримав пропозицію міського голови, зазначивши, що Історичний музей не має ні коштів, ні засобів для створення такого багатофункціонального комплексу розважального і ознайомчого характеру, який би став окрасою міста і зміг забезпечити культурні потреби не тільки молоді, а й людей старшого покоління.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ