Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юрій Тимошенко - візовий режим з РФ та 2,5 мільйона від фермерів

Юрій Володимирович Тимошенко яскравий приклад того, як без політичного досвіду та епатажної поведінки потрапляти в заголовки новин та ефіри телеканалів. Достатньо мати прізвище та ініціали як у значно рейтинговішого кандидата в президенти. Гал-інфо детальніше розповідає про "політика-клона", його програму та декларацію.

Юрій Тимошенко

Передвиборча програма

Свою програму Тимошенко назвав "За тебе, свята Україно!" У вступ він говорить, що йде в президенти, щоб "подолати несправедливість і привести до управління державою відданих їй патріотів". Для цього Тимошенко пропонує свої 5 розділів програми, де ділиться тим, за що буде боротись і що планує робити.

Безпека та зовнішня політика. Контроль над кордоном, вступ до НАТО, повернення Криму – перші речі, які обіцяє Тимошенко. Ні механізмів, ні конкретних заходів він, звісно, не пропонує. Також кандидат у президенти виступає за візовий режим з РФ та припинення транспортного сполучення.

У сфері економіки Тимошенко обіцяє провести приватизацію державного майна, відкрити ринок землі (тільки для громадян України) та розвивати машинобудування, ІТ та аерокосмічну галузі.

У соціальні сфері відбудеться підвищення прожиткового мінімум та пенсії. Також Тимошенко гарантує ліквідувати корупції в медицині та зобов'язати роботодавців підвищити рівень оплати та умови праці.

Культура та духовність. Тимошенко збирається законодавчо захищати розвиток української культури та жорстко протидіяти російському пропагандистському продуктові. Крім того, він хоче ввести кримінальну відповідальність за публічну дискредитацію Героїв Небесної Сотні та заперечення злочинів проти українців.

В управлінні державою Тимошенко хоче забезпечити умови та механізми для ротації державних чиновників, зняти депутатську недоторканність та посилити кримінальну відповідальність за корупцію.     

Коментар політолога та журналіста Сергія Стуканова:

Хоча Юрій Тимошенко повсюдно переконує, що не є технічним кандидатом, усе свідчить саме на користь цієї версії. По-перше, ініціали (Ю.В.Тимошенко), які можна сплутати з лідеркою "Батьківщини". По-друге, статки. Згідно із декларацією, Юрій не має великих заощаджень, ані доходів, тому питання про те, де він взяв 2,5 млн., виглядає риторичним. По-третє, впізнаваність та рейтинг, якими ледве чи може похвалитися Юрій Володимирович. Всерйоз кандидувати в президенти за цих умов неможливо, а от заплутати певну кількість не дуже уважних виборців – можна. Що, напевне, й відбудеться в день голосування.

Що відомо про особу Юрія Тимошенко?

Юрій Тимошенко має нетипову для кандидата в президенти біографію. Він народився в Росії, проте практично все життя провів на Івано-Франківщині. Тут він отримав фах продавця-консультанта та працював підсобником, ремонтником, малярем та експедитором. Наприкінці 80-х Тимошенко був активістом "Української Гельсінської спілки", а в 2014 році у складі Національної гвардії воював на Донбасі.

На парламентських виборах обрався до Ради від "Народного фронту" у окрузі міста Коломия, перемігши депутата двох попередніх скликань Олександра Донія. У парламенті запам'ятався пропозицією Юлії Володимиривні та Петру Порошенку відправити свої дітей воювати на Донбас. Коли ж Тимошенко дізнався, що син Президента Олексій все-таки був в АТО, то одразу поспішив вибачитись.

Тимошенко пропонує теж кандидату в президенти Вілкулу розмовляти українською

Про свої президентські амбіції Тимошенко-чоловік заявив ще в 2016 році, оскільки "гідних кандидатур не знайдеться". На вибори він пішов самовисуванцем, а гроші на заставу позичив у "небідних фермерів". "Подейкують", що Юрій Тимошенко є технічним кандидатом, щоб відібрати голоси в Юлії Володимирівни. Його присутність у списках ЦВК настільки обурила екс-прем'єрку, що вона попросила Порошенка зняти кандидатуру пана Юрія. Також балотування Тимошенко-чоловіка не сподобалось "Народному фронту" і його виключили з фракції. Офіційно – "за втрату зв’язку із депутатською фракцією, неодноразове порушення дисципліни, ігнорування рішень фракції, які стосуються важливих політико-економічних питань". Неофіційно – за намір йти в президенти, оскільки "Народний фронт" на збирався висувати своєї кандидатури.

Тимошенко-чоловік всіляко заперечує свою "технічність" і засмучується, що в бюлетні буде ще одна людина з його ініціалами. Час від часу він критикує Юлію Володимирівну замість того, щоб вести передвиборчу кампанію, а свій похід за крісло президента називає мрією, до якої йшов 30 років.

Декларація

За 2017 рік Тимошенко заробив всього-на-всього 239 тисяч гривень. Цю суму він отримав від Апарату Верховної Ради. Його дружина заробила 18,2 тис. гривень зарплати за основним місцем роботи та 13,6 тис. гривень "за сумісництвом". Також Юрій Тимошенко задекларував 1 810 гривень стипендії сина та 410 грн матеріальної допомоги.

У Києві Юрій Тимошенко орендує квартиру площею 66,2 м кв., а в Коломиї він має земельну ділянку площею у 870 м кв. та житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами площею 136,8 м кв.

Дружина кандидата в президента Зоряна в Коломиї володіє земельною ділянкою на 600 м кв. та офісом-магазином на 174.4 кв.м. Також вона орендує земельну ділянку 120 м кв. у Коломийської міськради.

Активів, цінних паперів та автомобілів Юрій Тимошенко не задекларував.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ