Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

З 1 січня у Львові вартість кубометра вроди зросте до 5,27 грн

З 1 січня 2012 року у Львові зростуть тарифи на холодне і гаряче водопостачання. Підняття тарифів відбувається згідно з рішенням Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг. Виконавчий комітет Львівської міської ради учора, 28 грудня, перезатвердив тарифи, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Тарифи на гарячу воду для населення збільшать на 7,5-8%. Для користувачів «Львівтеплоенерго» ціна на гарячу воду збільшилася із 18,75 грн/кубометр до 20,16 грн, тобто на 7,5% більше. А для користувачів ЛКП «Залізничнетеплоенерго» платитимуть за гарячу воду не 17,24 грн/кубометр, а 18,64 грн /кубометр.

На холодне водопостачання та водовідведення для населення тариф з 1 січня становитиме 5,72 грн за кубометр.

В.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Володимир Олійник повідомив, що це нижче, ніж економічно обґрунтований тариф, оскільки враховано ріст вартості електроенергії і частково зарплати. Тариф зріс для населення на водопостачання на 25%, а на водовідведення –на 27%.

Для бюджетних установ тариф на водопостачання зріс на 16% і становить 7 грн.

«Два місяці тому постановою Нацкомісії вже було проведено одне підвищення тарифу для бюджетних установ», – сказав в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Володимир Олійник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ