Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З наступного року військовослужбовці ЗОКу не займатимуться господарськими справами у своїх частинах

Міністр оборони України Анатолій Гриценко є прихильником того, щоб військовослужбовці займалися виключно військовими справами, а не господарськими. Результатом такого прагнення буде повне переведення харчування військовиків на обслуговування комерційними спеціалізованими структурами, котрі переможуть на тендері.
За словами керівника прес-служби ЗОК Олександра Поронюка, Західне оперативне командування, в тому числі і військові частини, що знаходяться на території Львівської області, готові до переходу на нову систему харчування.
«Тут не має бути жодних проблем, потрібна лише політична воля та фінансування державного бюджету», — сказав Олександр Поронюк.
Варто відзначити, що собівартість добового харчування при новій системі зросте від 8,01 грн до 16 грн. Однак всі витрати на утримання закладів харчування військовиків, транспортування продуктів, дотримання санітарних норм та приготування їжі нестиме суб’єкт-переможець тендеру. Вперше на Львівщині такий експеримент був здійснений у 2005 році американсько-українською фірмою «Катріндез» для обслуговування учасників міжнаціональних навчань «Cooperative Best Effort 2005” на Яворівському полігоні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ