Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку листопада обсяг надходжень до України іноземної валюти перевищує її перекази закордон

За оперативними даними, з початку листопада обсяг надходжень до країни іноземної валюти перевищує її перекази за кордон на користь нерезидентів. Наведене сприяє не лише мінімізації валютних інтервенцій Національного банку України, але також і стабілізації курсової динаміки гривні. З початку листопада вона зміцнилася на міжбанківському ринку відносно долара США на 0,1 %, до 8,0837 грн./дол. США, а на готівковому – курс гривні за операціями продажу доларів США практично не змінився, та становив 8,1584 грн./дол. США. Повідомила прес-служба НБУ.

Водночас спостерігалося зменшення обсягу заявок для участі у валютних аукціонах Національного банку України для задоволення потреб клієнтів банків – фізичних осіб для погашення ними заборгованості за валютними кредитами. З початку місяця Національний банк України провів шість таких аукціонів, загальний обсяг яких виявився удвічі менший, ніж у відповідному періоді жовтня. Зокрема було продано 71,7 млн. дол. США, 1,7 млн. швейцарських франків та 0,3 млн. євро. При цьому, задовольнялися всі належним чином оформлені заявки на купівлю валюти.

 

Офіційний курс гривні до долара США з початку листопада зміцнився на 0,12 % (до 7,99 грн./дол. США), а до євро та російського рубля – знизився відповідно на 0,38%, до 11,8755 грн./євро, та на 1,95 %, до 2,7795 грн./10 рублів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ