Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року десятьом матерям припинено фінансування державної допомоги при народженні дитини через нецільове використання коштів

У Львівській області діють комісії, які слідкують за цільовим використанням коштів. До їх складу у кожному районі та місті входять представники місцевої влади, науки, освіти, медицини, духовенства. За рекомендацією таких комісії  з початку року вже здійснено 24 випадки припинення фінансування допомоги при народженні дитини. Щоправда 14 з них у зв’язку із смертю дітей,  а 10 —  через нецільове використання коштів та порушення умов догляду за дітьми. Про це «Гал-info» розповіла заступник начальника головного управління праці та соціального захисту Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець. 
У Радехівському районі Львівської області, мати,   маючи троє дітей, одному з яких ще не виповнився однин рік, на довгий час покидала дітей одних у домі і невідомо де перебувала. У самому приміщенні жахлива антисанітарія, діти не миті, не годовані, —  звичайно що виплата допомоги була припинена за рекомендацією контролюючої комісії.
Тепер йде мова про позбавлення такої матері материнських прав  і передачу дітей у спеціалізовані будинки інтернати — зазначила заступник начальника управління праці та соціального захисту.
«Я розумію, що не треба ставити бар’єрів перед молодою сім’єю, якщо батьки дитини хочуть придбати за гроші, виділені із державного бюджету при народжені дитини (8,5 тис грн.) якусь цінну річ, ніхто їм цього не заборонить, — акцентувала Оксана Яковець, — однак від цього не має постраждати сама дитина і її догляд та виховання має відбуватися в належних умовах».  
В будь якому випадку діти мають бути забезпечені елементарними умовами розвитку та виховання, для цього і є державна допомога при народженні дитини — підсумувала Оксана Яковець. 
Нагадаємо, що загальний розмір допомоги при народженні дитини становить 8,5 тис. грн. Перший транш становить  3,5  тис.грн безпосередньо при народженні дитини,  решта суми розподілена на 12 місяців.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ