Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Єгипту сьогодні і завтра евакуюють 373 українців, – Клюєв

4 і 5 лютого з Арабської Республіки Єгипет евакуюють 373 громадянина України. Як повідомив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, механізми евакуації затверджені на засіданні спеціального оперативного штабу. Про це повідомила прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

За його словами, Міністерство надзвичайних ситуацій забезпечить авіарейс за маршрутом Київ - Хургада - Київ у п'ятницю, а також авіарейс Київ - Каїр - Київ у суботу. За останніми даними, Арабську Республіку Єгипет висловили бажання покинути: 260 осіб - з міста Хургада, 96 - Каїра, 17 - Олександрії.

Андрій Клюєв також додав, що в разі необхідності, можливо направлення до Єгипту додаткового літака.

На засіданні також були обговорені заходи, пов'язані із зустріччю українських громадян, а також їх транспортуванням в Києві. Вирішено, що МНС разом з Мінфіном відпрацюють можливість у разі необхідності безкоштовно розмістити їх у столиці, а також доставити за місцем проживання в інші регіони України.

Як повідомив керівник оперативного штабу Андрій Клюєв, за складання списків евакуйованих і забезпечення їх посадки в літаки в Каїрі і Хургаді відповідає Міністерство закордонних справ України.

Також вирішено, що Міністерство культури проведе додаткову роботу з туристичними операторами, які незважаючи на надзвичайні події в Єгипті та рекомендації МЗС щодо небезпеки перебування в цій країні, продовжують направляти туди туристів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ