Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За два дні в Україні виписали понад 4000 електронних рецептів – МОЗ

За останні два дні медики виписали в Україні понад чотири тисячі електронних рецептів на рецептурні препарати.
Фото ілюстративне: Укрінформ

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на коментар заступниці міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марії Карчевич. 

Заступниця міністра пояснила, що Україна готується до вступу в ЄС, і є низка директив, які Київ має виконати, в тому числі в питанні контролю обігу рецептурних препаратів.

«За останні два дні в нас вже є виписано понад чотири тисячі рецептів на всі рецептурні препарати. Але також нагадую, що програма електронних рецептів діє вже давно, бо в нас є програма «Доступні ліки», яка дозволяє відшкодовувати ті чи інші препарати», – сказала Карчевич.

За її словами, МОЗ планує включити до відшкодування також програми знеболення, які будуть відшкодуватися державою повністю або частково.

«Наприклад, з початку року до програми додали препарати по імуносупресії, які необхідні при трансплантації. Таким чином цей перелік буде розширюватись для того, щоб відшкодувати ті чи інші препарати, які найбільш поширені, яких найбільш потребують українці», – сказала заступниця міністра.

Напередодні Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко роз’яснив, що контроль за видачею ліків не посилюють – ті ліки, які були безрецептурними, і надалі відпускатимуть в аптеці без рецепта. А, до прикладу, на антибіотики електронний рецепт запрацював ще у квітні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ