Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За два тижні вересня заборгованість Львівщини перед ДК „Газ України” скоротилася на 11%

Заборгованість підприємств ТКЕ перед ДК «Газ України» за спожитий у 2006 році природний газ у період з 4-го по 18 вересня скоротилася на 38,5 млн грн, або на 7%. Сума боргу підприємств ТКЕ станом на 4 вересня становила 573,7 млн грн.
Станом на 18 вересня вона зменшилася до 535,1 млн грн. Заборгованість підприємств ТКЕ Львівської області з 4-го по 18 вересня скоротилася на 2 307 311,76 грн, або на 11%. Сума боргу станом на 4 вересня становила 20,944 млн грн, а станом на 18 вересня – 18,636 млн грн – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ДК „Газ України”.
Незважаючи на рішення наради під головуванням віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва (до 1 жовтня погасити заборгованість за використаний у поточного року природний газ теплопостачальними підприємствами та привести тарифи на послуги теплопостачання до економічно обґрунтованого рівня), заборгованість підприємств ТКЕ дванадцяти областей, представники яких взяли участь у нараді, досі не погашена у повній мірі. Місцеві органи самоврядування цих дванадцяти та інших областей і міст досі не привели до економічно обґрунтованого рівня тарифи на послуги з теплопостачання.
ДК «Газ України» наголошує, що природний газ буде виділятися лише тим підприємствам ТКЕ, які забезпечують стовідсоткові розрахунки за поточне споживання газу та за графіками погашення боргів 2006 р. «Газ України» також звертає увагу представників місцевих органів влади на необхідність переглянути та затвердити тарифи на послуги з теплопостачання до економічно обґрунтованого рівня, а в необхідних випадках – віднайти можливість компенсації затрат теплопостачальних підприємств на виробництво теплової енергії з місцевих бюджетів.
Несплата підприємствами ТКЕ заборгованих за спожитий газ коштів значно ускладнює закупку НАК «Нафтогаз України» необхідних ресурсів природного газу, вчасну і належну підготовку до опалювального сезону 2006-2007 років. Своєю чергою це може призвести до зриву газо- та теплопостачання в окремих населених пунктах під час пікових температур взимку.
Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ