Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За минулий тиждень в Україні на кір захворіло 2138 людей

Захворюваність на кір зростає. За минулий тиждень на кір захворіли 2 138 людей. А з початку року - вже 42 040 людей, більшість з яких - діти. Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, у прес-службі Центрe громадського здоров'я МОЗ України/

Щеплення – єдиний надійний спосіб захисту від кору. Найбільше на кір хворіють якраз у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. Найчастіше хворіють діти 5–9 років, які не отримали другу дозу КПК вчасно, через що у них не сформувався імунітет до хвороби.

Вакцинуйте дітей за Календарем щеплень. Надолужте щеплення якомога скоріше, якщо пропустили планову вакцинацію. Усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику - військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики можуть безоплатно вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення.

Станом на 22 листопада 2018 р. в Україні наявні 539 тисяч доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Усі вакцини якісні, безпечні і ефективні, доставлені Дитячим фондом ООН. Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці. Якщо у кабінеті щеплень кажуть, що вакцини немає, зверніться до головного лікаря медзакладу для з’ясування причини. Якщо головний лікар не може надати необхідну інформацію, зверніться у департамент/управління охорони здоров’я у вашій області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ