Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За першу добу складено понад 500 штрафів за порушення карантинних вимог

Як повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, вчора, 20 жовтня, на Львівщині було вакциновано від Covid-19 21704 осіб.

"Відповідно до рішень комісій ТЕБ і НС від 13 жовтня, у нас в області визначені певні обмеження, які характерні для червоної зони. Відповідно карантинні обмеження, які ввели в дію, зокрема в роботі закладів соціальної сфери, дали поштовх до того, що люди почали масово вакцинуватися.

Хочу віддати належне органам національної поліції та держпродслужби, адже в першу добу складено понад 500 штрафів. Відповідно це зумовило ажіотаж. Якщо раніше ми виходили на межі 10-12 тисяч (вакцинацій, - ред.) То коли були введені певні обмеження, то вчора ми встановили рекорд - 21704 щеплень за добу.

Я вважав, що ми максимум можемо 15-15 тисяч зробити, але вчора ми встановили рекорд. Окрім того хочу сказати, що 2/3 це особи, які отримали першу дозу вакцини. 

Вакцини є достатньо. Двічі на тиждень МОЗ здійснює постачання вакцини відповідно до наших потреб", - зазначив Орест Чемерис під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та материнства ЛОР.

Він також повідомив, що найбільший попит на Львівщині має вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech, на другому місці CoronaVac. Найменший відсоток AstraZeneca.

"Бригади є. Працює понад 200 пунктів щеплення. Працюють виїзні мобільні бригади", - підсумував Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ