Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За рік на Львівщині вирубують майже половину від насаджених лісів

Щороку на Львівщині вирубують 43 % від загального обсягу насаджених за рік лісів. Про це сьогодні під час наради щодо стану лісового господарства на Львівщині повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека. „Відсоток вирубки лісів на Львівщині є чи не вдвічі вищим, ніж аналогічний показник в Європі, де він сягає 72-73%”, - сказав Дейнека.
За словами керівника обллісгоспу, , лісове господарство не лише недофінансовується, а й зазнає утисків з боку влади. „За перший квартал 2009 року було втричі більше контрольних перевірок, ніж звичайно. Нас дивує така прискіпливість з боку влади”, - сказав Анатолій Дейнека.
Як пояснив голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, така ситуація спричинена великою кількістю нелегального вивозу сировини з України. „Щорічно фіксується вивіз 8 млн. кубометрів лісу, тому говорити про ефективність цих перевірок є недоцільним”, - сказав Кміть. На думку голови ОДА, для того, щоб відродити ліси Львівщини, потрібно засаджувати на 50% більше від офіційного показника вирубки та впорядкувати питання власності лісів.
Серед найгостріших проблем лісівництва на Львівщині учасники наради також назвали збільшення кількості насаджень та облаштування лісових доріг. Як зазначив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, лісові господарства не надто прагнуть збільшувати свої території, адже і досі не засаджено лісом проблемні ділянки - колишні кар’єри на Яворівщині та береги річок Самбірського та Старосамбірського районів, хоча відповідне рішення було прийнято обласною радою ще два роки тому.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ