Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За рік в Одесі купили через QR код понад 2 мільйонів квитків на транспорт

Смартфон замість талончиків: за рік одесити купили через QR код понад 2 мільйонів квитків на міський транспорт. Про це повідомили в пресслужбі Приватбанку.

У вересні 2022 року мешканці та гості Одеси безконтактно оплатили через QR код та Приват24 понад 340 тисяч поїздок міським транспортом. Як повідомив директор Південного макрорегіонального управління ПриватБанку Олексій Цимбалюк, цифрова оплата проїзду стає позитивним трендом Одеси - для порівняння, у жовтні минулого року було придбано 8,5 тисяч QR квитків. Загалом за рік роботи проекту одесити та гості міста придбали через QR-код майже 2 млн квитків.

За словами Олексія Цимбалюка, оплата за проїзд у міському транспорті через QR-код - не лише швидко та зручно, але й вигідно. Для пасажирів, які розраховуються за проїзд через QR-код, вартість квитка складає 7 грн замість 8 грн.

Нагадаємо, що у вересні 2021 року в Одесі стартував проект оплати за проїзд у комунальному транспорті через QR-код - плакати з QR-кодом розміщено у 284 вагонах тролейбусів та трамваїв міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ