Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

За романом Сергія Жадана почали зйомки фільму "Ворошиловград"

Зйомки фільму "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана розпочалися у м. Старобільську на Луганщині, - Газета.ua.

Режисер фільму - Ярослав Лодигін.

Головного героя Германа зіграє київський театральний актор Олег Москаленко. Олексій Горбунов зіграє пастора. Одну з невеликих ролей виконає автор сценарію Сергій Жадан.

"Із цим романом було пов'язано багато історій. Мене за нього критикували. Була теорія, що я написав його на замовлення німців, бо часто згадую німецькі марки автомобілів. Теорія, що писав на замовлення Партії регіонів, бо про Донбас написано не зовсім погано, навіть є кілька позитивних героїв, народжених на Донбасі. - каже Сергій Жадан. - Запросили до співпраці над сценарієм Наталію Ворожбит. Нинішній варіант кардинально відрізняється від роману. Тим, хто любить книжку, не вистачить деяких сцен. Але сподіваємося, що наш глядач розумний і уважний, і усвідомлює, що фільм не зобов'язаний бути ілюстрацією книги".

Для зйомок у м. Старобільську — рідному місті Сергія Жадана — побудували заправку, просто на тому пагорбі, який описував автор. 

"Це занедбане місце, не дуже сучасне, там немає хот-догів, але там є бензин, СТО, вагончик Кочі, кабіна КамАЗа і вид на телевежу, що теж описана в романі. - розповідає режисер Ярослав Лодигін. - Вийшло атмосферно — іржава, холостяцька заправка, де мешкають наші герої. Жадан нас підставив, бо описав все дуже точно: річка, пагорб, заправка, вежа. У нас не було шансів знайти таку локацію деінде. Стару заправку, про яку йдеться в романі, місцеві жителі давно розібрали по цеглині, й ми сподіваємося, що нашу, побудовану, не встигнуть розтягнути".

Знімальний процес триватиме 33 дні, 21 із них — у Старобільську.

Бюджет стрічки становить 1,1 млн євро. Половину з них виділяє Державне агентство з питань кіно України.

На екрани "Ворошиловград" вийде восени 2018 року.

Газета.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ