Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За тиждень на Львівщині зафіксували понад 11 тисяч випадків ГРВІ

Епідемічний поріг у Львівській області перевищений на 11,6%. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Найбільше число середньообласного показника зареєстрували в Червоноградському та Львівському районах. Загалом, в області епідемічний поріг перевищений на 11,6%.

Як зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська, пандемія завжди характеризується декількома хвилями та визначеними вірусними штамами, відповідальними за домінування інфекцій. Але, у випадку з COVID-19, лікарям заважало нерозуміння нової хвороби, адже спочатку вважали, що коронавірус поводить себе як грип.

«Зараз хвороби розглядаємо крізь призму війни. І будь-яке захворювання матиме свою руйнівну швидкість, з якою можуть поширюватися найстрашніші патогени в природі. Тому такі рятівні заходи, як санітарія, симптоматичне лікування та вакцинація, завжди допомагатимуть імунній системі у боротьби з вірусами. У теперішній час різні хвороби мають найкращий шанс для поширення, тому ми повинні зробити все, щоб їм запобігти. Ми наголошуємо на тому, що попри складну ситуацію, все одно необхідно раціонально піклуватися про своє здоров’я», – додала Наталія Літвінська.

За словами генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталії Іванченко, минулого тижня від грипу помер чоловік віком 39 років. У структурі захворювань питома вага дітей до 17 років склала 50,1%, дорослих – 49,9%. 

На гостру респіраторну хворобу COVID-19 захворіли 110 жителів Львівщини, зареєстрували один випадок смерті від COVID-19, пацієнт не був вакцинований. 

На стаціонарному лікуванні з приводу COVID-19 перебували 13 пацієнтів, з приводу грипу та ГРВІ – 105. 

У Львівській області в епідсезоні 2023-2024 р.р. проти грипу вакцинували 16 269 осіб. Однією дозою вакцини проти COVID-19 в Львівській області щепили 1 102 787 осіб, двома дозами – 1 039 723 особи. Першу бустерну дозу отримали 212 330 осіб, другу – 26 255.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ