Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За вересень у Львові зареєстровано 18 випадків серозних менінгітів

Протягом вересня у Львові було зареєстровано 18 випадків серозних менінгітів, з них 13 випадків серед дітей. Усі випадки підлягали ретельному розгляду. Епідрозслідування засвідчило, що захворювання зареєстровані у різних районах міста і не пов'язані між собою. Повідомила прес-службьа Головного управлінняя Держсанепідслужби України у Львівській області.

Із настанням холодів зростає кількість хворих на менінгіт. Така картина спостерігається щороку. Проте кожен такий випадок опиняється під пильним наглядом спеціалістів Держсанепідслужби. Захворювання цілком виліковне, але якщо запустити процес і звернутися до лікаря запізно - може призвести до смерті пацієнта.

Загалом, пік захворюваності на серозний менінгіт у Львівській області випав на 2013 рік і з того часу недуга під пильним наглядом епідеміологів. Фахівцями Держсанепідслужби у Львівській області був проведений весь комплекс протиепідемічних заходів.

Для попередження ускладнень епідемічної ситуації пов'язаної із ентеровірусними інфекціями у регіоні проводиться постійний моніторинг за станом стічних вод інфекційних стаціонарів та води відкритих водоймищ в місцях скидання господарсько-фекальних стічних вод в межах населених пунктів, джерел водопостачання та реакреаційних зон.

Також Головне управлінням Держсанепідслужби України у Львівській області проводить щоденний моніторинг захворюваності на серозні менінгіти та ентеровірусну інфекцію в регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ