Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Забудовника, який знищив історичну пам’ятку – будинок композитора Ярославенка, омине кримінальна відповідальність – Теодор Дяків

За знищення історичної пам’ятки – будинку композитора Ярославенка -- до дисциплінарної відповідальності притягнута керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради Марта Литвинюк. Їй затримали ранг державного службовця та присвоєння чергового рангу, проте кримінальна відповідальність омине забудовника, який був замовником знесення будинку, адже на час коли проводилося знесення будинку було рішення виконкому. Про це сьогодні, 31 жовтня, повідомив депутат ЛМР Теодор Дяків.

Він зазначив, що рішення на дозвіл експлуатації та проектування зі знесенням будинку-пам’ятки № 30 на вул. Ярославенка скасоване. Оскільки рішення визнано юридично незаконним, знесення також є незаконним. „Тому тепер потрібно розглядати питання компенсації збитків та форму самої компенсації, адже закон передбачає відновлення об’єкту особою, яка відповідала за знесення, не говорячи про несення особою кримінальної відповідальності”, - наголосив депутат.

„Необхідно повернути дану ділянку у власність міста”, - вважає Теодор Дяків і наголошує, що ГФЛ і він, як депутат, будуть вимагати притягнення до відповідальності всіх, хто є причетним до знесення будику, який має історичну цінність, а це посадові особи, члени виконкому.

Нагадаємо, що 11 вересня було знищено будинок на вул. Ярославенка, 30, в якому жив Ярослав Ярославенко - відомий композитор та хоровий диригент, автор першої фортепіанної та оркестрової транскрипції Гімну України. Будинок був пам’яткою історії та мистецтва, занесений до переліку пам’яток історії міста рішенням Львівського облвиконкому від 02.11.1982 р. №506 під ох. №1297.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ