Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Загальний кошторис проведення молодіжного фестивалю «Зашків-2006» становить 29 тисяч гривень — Андрій Корнат

Загальний кошторис проведення молодіжного фестивалю «Зашків-2006», який має на меті вшанування пам’яті видатного полководця Євгена Коновальця у його рідному селі Зашків Жовківського району, становить 29 тисяч гривень, — про це сьогодні, 14 травня 2006 року, під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрій Корнат.

«Протягом цього року ми активно працюємо в напрямку національно-патріотичного виховання молоді та розвитку громадського руху, — зазначив Андрій Корнат, — і цей фестиваль матиме саме таке спрямування».
Як зазначив Андрій Корнат, в рамках фестивалю, що відбуватиметься 17-18 червня, запланована піша хода від околиці Львова до садиби Євгена Коновальця у с. Зашків за участю молодіжних громадських організацій та делегацій з районів Львівщини та обласних центрів України.
«Саме там відбудеться урочисте віче, благословіння від священослужителів, а опісля відбудеться розміщення таборового містечка в якому проживатимуть близько 2,5-5 тис. молодих людей, — розповів Андрій Корнат. — Це буде величезне молодіжне таборове містечко, де протягом двох днів відзначатимуть 115-річницю від дня народження Євгена Коновальця. Увечері цього дня  відбудеться творча частина, яка передбачає нічні чування молоді. На наступний день відбудеться Служба Божа, а опісля спортивні змагання молоді, молодіжні дебати на тему «Національна ідея вчора, сьогодні, завтра».
Євген Коновалець — визначний український військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927). Народився 14 червня 1891 року у с. Зашків Львівського повіту (тепер Жовківського району Львівської обл.). Загинув Євген Коновалець 23 травня 1938 року у Роттердамі (Голландія), відкриваючи поштовий пакет, в якому знаходився вибуховий пристрій, переданий йому агентом радянських спецслужб. Похований на кладовиці Кросвік у Роттердамі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ